Lontooseen

Arsenalin otteluihin meneminen ei ole ollut koskaan nykyistä helpompaa. Emirates Stadium vetää väkeä yli kolmanneksen enemmän kuin legendaarinen Highbury, Lontooseen lentää useita lentoyhtiöitä suoraan Suomesta edullisin hinnoin ja Lontoo on pullollaan hotelleja.  Alla otteluun aikovalle asiaa ottelulipuista, lennoista, majoittumisesta ja yleistä pikkutietoa pelissä käymisestä.


 

Ottelulippu

 

Ennen kuin varaat lennot Lontooseen niin on syytä varmistaa, että saat ottelulipun, tavalla tai toisella – tykkimiesten kotipyhättö Emirates on kotiotteluissa täynnä lähes poikkeuksetta.

 

Arsenal Finlandin kautta

Ottelulippuja on luonnollisesti tarjolla vain rajoitettu määrä Arsenal Finlandille, mutta joitakin kappaleita saadaan ottelukohtaisesti myös suomalaisille kannattajille. Lue lisää jäseneksi liittymisestä ja ottelulipuista yhdistys-sivulta. Suosituimmat ottelut varataan täyteen jo useita kuukausia ennen ottelua.

 

Arsenal.comin kautta

Voit liittyä Arsenal.comissa joko Arsenalin Red member -jäseneksi tai kärkkyä kaikille myytäväksi tulevia lippuja. Suurin osa lipuista menee kausikorttilaisille, Silver member -jäsenille ja osa vieraskannattajille. Kausikorttilaisia on n. 20 000 ja Silver member-jäseniä n. 60 000. Sekä Silver että Red memberit voivat ostaa kuhunkin kotiotteluun yhden lipun/jäsen. Käytännössä tämä tarkoittaa melkoista ruuhkaa, kun lipunmyynti alkaa kaksi kalenterikuukautta ennen peliä Silver membereille ja kuukausi ennen peliä Red membereille. Näin ainakin tavallisesti. Tosin viime kausien aikana entistä useampi peli EI myynyt loppuun Red member- jäsenille vaan meni yleiseen myyntiin eli ns. general saleen noin kuukautta ennen pelipäivää. General salesta voi siis ostaa kuka tahansa lipun, kun liput sinne asti menevät myyntiin.

 

Muilla keinoin

Toki on mahdollista saada lippu myös mahdollisten tuttujen kautta, netin eri Arsenal-forumeista kyselemällä tai seuraamalla Twitter -tilejä. Jos olet halukas maksamaan ylimääräistä helpoista matkajärjestelyistä, esimerkiksi Event Travel ja Suomen Matkatoimisto järjestävät parin päivän pakettireissuja (paketissa lennot, majoitus ja otteluliput).

 

Vieraspeleihin AFSC Londonin kautta

Vieraspeleihin voit koittaa saada lippuja liittymällä ensin Arsenal Football Supporters Club Lontoon branchiin heidän kotisivujensa kautta. AFSC Londonin jäsenyys on maksullinen, eikä tietenkään takaa suosittujen vieraspelien lippujen saamista.


 

Lennot ja Majoitus

 

Lontooseen lentää Suomesta mm. FinnairBritish Airways sekä halpalentoyhtiö Norwegian. Kannattaa katsastaa myös esim. eBookers tarjousten vuoksi.

Hotelleista Lontoossa ei ole pulaa. Hotellin haussa voi käyttää apuna esim. TripAdvisoria, josta näkee kunkin majapaikan käyttäjäarvostelun, useamman agentin hintavertailun, ja sijainnin kartalla.

Arsenal Finlandin jäsenille on neuvoteltu 10 %:n alennus lontoolaisen Rhodes Hotellin tarjoamista huoneista. Varausohjeet löydät näiden sivujen yhdistys-osiosta.

 

 


 

Ottelu ja Pubit

 

Siirtyminen

Itse pelipäivänä siirtyminen Emiratesille tapahtuu tavallisesti vaivattomimmin undergroundilla eli metrolla. Paras linja on Piccadilly Line ja pääteasema joko Arsenal (lähempänä) tai Finsbury Park. Toinen vaihtoehto on Victoria Line ja asemana Highbury & Islington. Arsenal.comissa on lisäksi kattavat ohjeet Emiratesille pääsystä ja itse stadionista. Kannattaa mennä ainakin pari tuntia ennen peliä jo paikalle. Ja jos suunnittelee menevänsä pubin kautta niin vielä aiemmin…

 

Ostokset

Arsenalin viralliset club shopit stadionilla ja sen lähistöllä ovat auki jo aamusta lähtien. Niissä on kuitenkin ruuhkaa pelipäivinä, joten mahdollisuuksien salliessa kannattaa käydä ostoksilla muina päivinä.

Stadion ympäristössä on useita kojuja, jotka myymävät erilaisia fanituotteita sekä syötävää. Näissä shoppailu kannattaa tehdä mieluummin jo ennen peliä, kuin jälkeen jolloin stadionin lähikaduilla vallitsee melkoinen kaaos. Kauppakojut ovat auki tunteja ennen peliä. Samoin fanzineja (esim. the Gooner ja Highbury High) ja otteluohjelmia saa stadionin tuntumasta.

 

Highbury

Ennen peliä on tietysti hyvä käydä tsekkaamassa myös samoilla kulmilla sijaitseva Arsenalin entinen kotipyhättö Highbury, tai paremminkin sen jäänteet. Highbury on nykyään muutettu asunnoiksi, mutta stadionin kuuluisat East ja West Stand ovat ulkoisesti säilytetty.

 

Pubit

Hyviä pubeja on stadionin ympäristössä vaikka kuinka paljon, esim. The Gunners, Highbury Barn, Arsenal Tavern, The Tollington ja Twelve Pins. Etäämmällä on ehkä parempiakin pubeja, ainakin tarjoilu sujuu nopeammin :) Esim. Aldwyn Castle, Marquees Tavern ja Bailey’s. Ne ovat enemmän Highbury & Islingtonin aseman suuntaan. Pubit ovat oleellinen osa brittien futiskulttuuria sekä ennen ja jälkeen pelin!

 

Ottelu

Stadionille kannattaa mennä hyvissä ajoin eli viimeistään puolta tuntia ennen kick-offia. Kotiotteluissa voi huoletta (ja pitääkin) pukeutua oman seuran väreihin, esim. pelipaitaan. Turvallisuustarkastusten nopeuttamiseksi stadionille ei kannata ottaa reppua, laukkua tms. ellei ole pakko.

Vieraspeleissä pelipaitaan pukeutuminen on myös ok, JOS liikkuu muiden goonereiden kanssa. Muuten on parempi olla neutraali, etenkin jos istuu vastustajan kannattajien seassa…Vieraspeleissähän käy pääsääntöisesti vain travel clubilaiset, jotka saavat kiintiölippunsa seuran kautta.