Premier League Fantasy -tuo ihana peli meille kaikille.

1.10.2020

Ihminen on perusluonteeltaan mukavuudenhaluinen ja pyrkii elämään siten, että itsellä olisi mahdollisimman hyvä olla. Meillä kaikilla on kuitenkin pieniä masokismin piirteitä ja uskon lähes kaikilla tämän postauksen lukijoilla masokismin kohteen olevan Arsenalin kannattaminen. Ainakin viimeiset 15-vuotta tuon punavalkoisen seuran kannattaminen on ollut enemmän tai vähemmän itsensä kiduttamista. Olen kuitenkin itse sujut tämän asian kanssa, koska tämä itsensä kiusaaminen on edennyt siihen pisteeseen, ettei se ole enää vapaaehtoista, vaan rakkaus Arsenalia kohtaan on pysyvää. Sen sijaan en vieläkään tajua miksi itselle pitää aiheuttaa henkistä kärsimystä vapaaehtoisesti pelaamalla Premier League Fantasy -manageripeliä.

Premier League Fantasy on siis netissä pelattava peli, jossa jokaisella sohvamanagerilla on käytössään x määrä puntia, joilla voivat kasata haluamansa joukkueen Valioliigan pelaajista. Pelaajien hinnat tietenkin vaihtelevat pelaajien tason mukaan. Pelaajien pisteet kertyvät sen mukaan, miten he keräävät pisteitä oikeissa otteluissa. Peliin on mahdollisuus luoda kimppaliigoja kavereiden kesken, jossa voidaan kilpailla keskenään siitä, kenen joukkue on kauden päättyessä kerännyt eniten pisteitä. Joskus kimpoissa saattaa olla jopa pienehkö rahapanos voittajalle. Kauden aikana on mahdollisuus vaihtaa pelaajia eri tavoin, mutta ajan säästämiseksi vaihtokikkailun hienouksia ei kannata nyt avata.

Joka syksy kauden alkaessa tuntuu siltä, että NYT on se joukkue, jolla kerätään isot pisteet ja voitetaan kimpat. Olenhan juuri löytänyt tai keksinyt loistokkaan ja halvan pelaajan, joita muut eivät ole vielä tajunneet ostaa. Tällä pelaajalla tulen tekemään pesäeron muihin ja voitan koko roskan. Lisäksi olen varma, että juuri tällä kaudella ikuisen alisuorittajajoukkue nostaa tasoaan ja fiksuna haistelen sieltä pelaajan, joka tuplaa edelliskauden pisteensä. Olen myös varma, että joukkueeseeni valitsemani tähtipelaajat keräävät illasta toiseen tasaisesti pisteitä. Lapsenomainen toive ja vankkumaton usko omaan joukkueeseen on siis tapissa uuden kauden kynnyksellä.

Ensimmäisellä kierroksella tämä pelaajalöytö ei jostain syystä mahdu pelaamaan, vaikka hän oli juuri kuukausi sitten iskenyt Newport Townia vastaan hattutempun harjoituspeleissä. No onneksi tämän pelaajan mukana oma fantasyjoukkueeni ei uppoa, onhan minulla riveissäni tällä kaudella tasoaan nostavan ”westhamin” pelaaja. Ai niin sekin pelaaja aloitti vaihdossa, tuli kentälle 78 minuutilla ja otti ottelun loppuhetkillä varoituksen. Tuloksena hänen osaltaan nolla pistettä. Ennen kautta mietin pitkään, otanko joukkueeseeni Salahin vai Manen. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin ottaa Manen, koska Salahin vire kesällä ei ollut häävi. Kas kummaa kaikkien yllätykseksi Salah paukuttaa avauskierroksella hattutempun Manen jäädessä nolliin. Onneksi joukkueessani on sentään Aubameyang, joka viimeistelee maalin eli kaikki hyvin. Vai onko sittenkään? McCarthy maalissa ei saanut klassisesti silmiäkään kiinni, joten sieltäkin suunnalta pisteet jäivät minimiin. Olipa siis kaikin puolin mahtava avauskierros tämän pelin osalta.

Onneksi kierroksia on vielä edessä 37. Toisella kierroksella olen varma, että keväällä hirmu vireessä ollut Bruno tulee ja dominoi Crystal Palacea vastaan kotona. Totta kai otan hänet kapteeniksi. Jos kerrankin toivoo edes jollain tapaa Maukan jollekin pelaajalle hyvää, niin se on tämä kierros. Maailmassa on kuitenkin vain yksi Roy Hodgson, jonka Croydon pojat löylyttivät ManU:n, kiitos siitä. Kiitos myös siitä, että Fernandes nappasi kortin ja keräsin kapteenillani kokonaista kaksi pistettä. Pääasia kuitenkin, että Manu hävisi. Olihan minulla joukkueeni puolustuksessa vielä Holding, joka tulisi varmasti pelaamaan nollan Arsenalin puolustuksessa Hammersia vastaan. Tuosta nollapelistä voikin sitten tarkemmin kysyä esim. Sead Kolasinacilta tai Michael Antoniolta. Toinen kierros siis oli yhtä onnistunut kuin ensimmäinen.

Kolmas kierros jatkui samalla tapaa kuin kaksi ensimmäistä…

Jotenkin sitä tässä kohtaa taas alkaa miettiä, miksi h*lvetissä sitä tuli taas lähdettyä tähän hommaan. Vuodesta toiseen odotukset ennen kauden alkua ovat korkealla, mutta alkukierroksista lähtien on selvää, että tulen taistelemaan eri kimpoissa sijoista 3-6. On tämä seuraavat yhdeksän kuukautta taas hullun hommaa.

Muuten, jos lukisitte vain edellisen kappaleen, niin yhdistäisittekö sen erään Pohjois-Lontoolaisen seuran kannattamiseen vai fantasyjalkapallon pelaamiseen?

Ps. Jätän lukijan omaan harkintaan sen, miltä osin he uskovat tarinan olevan tosi ja miltä osin ”hieman” väritelty.