Kristallipallo kertoo vol.2

20.3.2020

Viime viikolla spekuloin kuinka kausi tulee päättymään. Kristallipallo ei kertonut sitä, että kaikki pelit perutaan eikä loppukauden järjestelyistä ei ole mitään tietoa. Katselin uudestaan kristallipalloa ja sieltä tuli kolme eri vaihtoehtoa joukkueiden loppusijoitusten ratkaisemiseksi.

Eilen uutisoitiin Valioliigan olevan keskeytetty toukokuun alkuun saakka. Kukaan kuitenkaan tuskin odottaa, että kautta tultaisiin pelaamaan loppuun asti. Jokainen myös ymmärtää tämän olevan täysin oikea ratkaisu vallitsevassa tilanteessa. Ihmisten terveys tulee mennä kaiken edellä. Ihannemaailmassahan nyt osattaisiin tehdä päätös siitä, että kautta ei tulla pelaamaan loppuun ja samalla osattaisiin kertoa joukkueiden lopulliset sijoitukset ja miten esim. europaikat jaetaan. Käytännössä on olemassa kolme ratkaisumallia siitä miten lopulliset sijoitukset jaetaan.

Punavalkoisin silmin katsottuna olisi huono vaihtoehto, mikäli sijoitukset jaetaan nykyisen sarjataulukon mukaan. Itse en usko tähän, koska Arsenalilla, Cityllä, Sheffield Unitedilla sekä Aston Villalla on ottelu muita vähemmän pelattuna. Arsenalilla olisi voittamalla oma ottelunsa mahdollisuus nousta jopa kuudennelle sijalla, mutta ”epäreiluin” tilanne on Villan kohdalla. Villa on tällä hetkellä sijalla 19, mutta voittamalla rästiottelun se nousisi putoamisviivan yläpuolelle. Päätetään sitten mitä hyvänsä, niin Liverpoolia ei luultavastikaan tulla virallisissa papereissa julistamaan mestariksi. On kuitenkin myönnettävä Liverpoolin olleen kauden paras joukkue, julistetaan se mestariksi tai ei.

Toinen vaihtoehto on pelata kausi loppuun tyhjille katsomoille. Tämä on ihan mahdollinen skenaario, mikäli joukkueet pääsevät harjoittelemaan yhdessä parin viikon sisällä. Tällä hetkellä on mahdotonta arvioida mitä tuleman pitää tältä osin. Tilanteet tuntuvat muuttuvan lähes päivittäin. Mikäli ottelut tullaan pelaamaan tyhjille katsomoille, tulee otteluiden katsominen televisiosta todella outoa. Ilman yleisöä pelattavat ottelut vaikuttavat treenihöntsiltä, vaikka itse peli olisikin korkealaatuista. Tietenkin joku vääräleuka miettii tässä kohtaa, ettei tunnelma eroaisi mitenkään normaalista Emiratesin tunnelmasta. Tämä toki on osittain totta, mutta kotiotteluiden tunnelma ei ole tässä kohtaa asialistalla.

Kolmas ja Arsenalin kannalta paras vaihtoehto olisi koko kauden nollaus, mestaruutta ei jaettaisi ja europaikat jaetaan viime kauden sijoitusten mukaan. Arsenal siis sijoittuisi viidenneksi ja mikäli Cityn valitus UCL-pannasta ei mene läpi, niin Arsenal pääsisi takaportin kautta Sieniliigaan. Ehkei tämä olisi se tyylikkäin tapa palata UCL-karkeloihin, mutta ottaisin paikan silti mielelläni vastaan. Tämä tietäisi seuralle suurempia tulonlähteitä ja saattaisi vaikuttaa esim. Aubameyangin mahdolliseen jatkosopimukseen.

Kauden keskeyttäminen aiheuttaa ja on jo aiheuttanut harmaita hiuksia monelle suomalaiselle Goonerille. Esimerkiksi Arsenal-Norwich otteluun pelkästään Arsenal Finlandin kautta hankituilla lipuilla oli lähdössä 35 suomalaista kannattajaa. Tähän kun lisätään vielä Red Memberillä ja muita kanavia pitkin hankitut liput, niin uskallan väittää että ainakin 50 suomalaista Gooneria joutuvat nyt perumaan matkansa. Minulta on myös monet neutraalit kannattajat kyselleet miten he pääsisivät katsomaan Pukkia Emiratesille. Itselläni oli tarkoitus lähteä katsomaan huhtikuun puolessa välissä pelattavaa Leicester ottelua tai samalle viikonlopulle aseteltua FA Cupin välierää, mikäli olisimme siinä pelanneet. Pieni pettymys tämäkin, mutta asialle ei voi mitään, joten en jaksa sen enempää asiaa voivotella. Seuraava Lontoon reissu siirtyy sitten ensi kaudelle.

 Jos tästä tilanteesta haluaa hakea jotain hyvää, niin ihmiset ainakin keksivät uusi aktiviteettejä tai muuten vain käyttävät mielikuvista ajan tappamiseksi. Arsenalin nettisivuilla sekä Twitterissä ”pelattiin” keskiviikkona uudelleen Arsenal-Leicester ottelu kaudelta 2017-2018. Twitterissä ottelua liveseurattiin ja esim. avauskokoonpanot julkaistiin tunti ennen ottelua, kuten normaalisti on tapana. Jotain omasta tylsistymisestä kertoo se, että keskiviikkona uusintana esitetyn ottelun aikana lähettelimme viestejä kaverini kanssa samaan tapaan kuin ihan livenäkin pelattavissa otteluissa. Dialogi oli tämän tasoista: …”Wenkku pitäis saada nyt pois tuolta. Ei sillä vaan enää riitä. Tilalle pitäis saada joku kunnon koutsi. Emery on PSG:ssä ihan hyvä. Se voia olla kova”. ”Joo se on tehnyt hyvää jälkeä pienellä budjetilla Sevillassakin. Jossain huhuttiin Artetaa, mitä mieltä siitä?” ”Arteta nyt on ihan koulupoika johonki Emeryyn verrattuna. Ei mitään käyttöä”…Ensi keskiviikkona esitetään uudelleen 2.12.2018 pelattu Arsenal-Tottenham ottelu. Suosittelen siis seuraaman Arsenalin Twitteriä keskiviikkona. Veikkaan, että voitamme ottelun 4-2.